Ingerasul meu -Totul despre familie si bebe

 
Pagina de startPagina de start  CalendarCalendar  AcasaAcasa  GalerieGalerie  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  Conectare  
Distribuiti | 
 

 CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
fiuny
bebelus
bebelus


Numarul mesajelor: 87
Varsta: 30
Localizare: ARAD
Data de inscriere: 28/01/2008

MesajSubiect: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Mar Mar 18, 2008 11:28 pm

salata de biof, sarmale, oua vopsite etc
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
janet
moderator1
moderator1


Numarul mesajelor: 2141
Varsta: 41
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 26/01/2008

MesajSubiect: Re: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Mar Mar 18, 2008 11:52 pm

Mai e o gramada pana la Paste ! La cel ortodox ma refer , ca cel catolic se apropie paste .
Eu fac de obicei ciorba de miel si stufat . Facem friptura la gratar si , desigur , oua rosii . In functie de chef , fac si salate . Era sa uit : fac si drob de miel . Cozonac si pasca nu fac , ci le cumpar .
Facea bunica niste cozonaci si niste placinte heart heart . Mi-e tare dor de ea si de bunatatile ei 2 .

_________________

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
cristinarat
graviduta noastra
graviduta noastra


Numarul mesajelor: 918
Varsta: 34
Localizare: arad
Data de inscriere: 21/02/2008

MesajSubiect: Re: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Mier Mar 19, 2008 12:16 am

noi suntem cu indispensabilul sunca fiarta si cu oua fiarta acolo impreuna cu sunca, bineinteles si oua roii, salate, si praji face mami mea, bunica mea si soaca!!! Mama ce noroc pe mine Very Happy
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
laly
administrator
administrator


Numarul mesajelor: 1563
Varsta: 37
Localizare: South Milwaukee - Wisconsin- USA
Data de inscriere: 14/01/2008

MesajSubiect: Re: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Mier Mar 26, 2008 4:19 am

fetelor se apropie o sarbatoare care pentru noi romanii are o semnificatie deosebita. Vom fi departe de casa, de familie asa ca voi incerca sa fac multe din retele pe care le facea mama ptr noi, asa ca va rog ajutati-ma cu retete. O sa-mi lipseasca sa aduc de la biserica lumina si sfintele paste Sad

_________________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://bebe.forumulmeu.ro
janet
moderator1
moderator1


Numarul mesajelor: 2141
Varsta: 41
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 26/01/2008

MesajSubiect: Re: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Mier Mar 26, 2008 1:43 pm

cristinarat a scris:
noi suntem cu indispensabilul sunca fiarta si cu oua fiarta acolo impreuna cu sunca
N-am auzit in viata mea de asemenea mancare . Ia scrie cum se face ; e ardeleneasca ?

Laly zi-ne ce retete doresti ciao .

_________________

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
laly
administrator
administrator


Numarul mesajelor: 1563
Varsta: 37
Localizare: South Milwaukee - Wisconsin- USA
Data de inscriere: 14/01/2008

MesajSubiect: Re: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Joi Mar 27, 2008 2:01 am

orice reteta e bine venita, drob, mai era ceva ce se facea in moldova dar nu mai stiu cum ii spune ceva din branzica ca un desert, parca "pasca" dar nu sunt sigura

_________________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://bebe.forumulmeu.ro
janet
moderator1
moderator1


Numarul mesajelor: 2141
Varsta: 41
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 26/01/2008

MesajSubiect: Re: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Joi Mar 27, 2008 8:51 am

Da , ai nimerit-o : pasca se cheama .
Bunica mea facea o pasca foarte buna . Pt blat se foloseste aluatul de cozonac . Intr-o tava rotunda se intinde o foaie subtire de aluat ; se modeleaza apoi doua suluri tot din aluat si se rasucesc intre ele ( ca o funie ) apoi se aseaza pe margine , de jur imprejur . Din branza dulce , galbenus de ou , zahar si arome ( bunica folosea esenta de rom si coaja rasa de lamaie , dar merg foarte bine si stafide ) se face o pasta care se intinde peste aluat . Bunica amesteca in aceasta crema de branza si putin aluat , dar merge si fara . Se da la cuptor ; dupa ce s-a copt , se scoate si se unge fierbinte cu albus de ou batut cu zahar , apoi se presara si putin zahar pe deasupra .
Din acelasi aluat si cu aceeasi compozitie de branza , facea placinte . Intindea bucati de aluat in foi rotunde , cam cat o farfurioara , in mijloc punea branza , apoi aduna pe rand aluatul inspre mijloc . Le aseza in forma de floare in tava rotunda ( punea vreo sase de jur imprejur si una in mijloc ) , apoi le baga la cuptor . La sfarsit le ungea si pe acestea cu albus si cu zahar .

_________________

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
fiuny
bebelus
bebelus


Numarul mesajelor: 87
Varsta: 30
Localizare: ARAD
Data de inscriere: 28/01/2008

MesajSubiect: ceau   Joi Mar 27, 2008 1:32 pm

si eu voi face pasca.am o reteta super puna .mie una imi place foarte mult.

PASCA FRAGEDA CU BRANZA DE FACI

INCREDIENTE:-70 G MARGARINA
-120 G FAINA
70 G ZAHAR
-2 GALBENUSURI
PT UMPLUTURA:1 KG BRANZA DE VACI
100 G UNT
9 GALBENUSE
200 G SMANTANA
200 G ZAHAR
150 G STAFIDE(DACA VREI)
2-3 LINGUR FAINA
2 PLICUR ZAHAR VANILAT
1 ESENTA DE VANILIE
CUM PROGEDEZI PT ALUAT:FRECI GALBENUSELE, ADAUGI MARGARINA, APOI FAINA, SI FRAMANTI UN ALUAT OMOGEN
PREGATESTI CREMA:PASEZI BRANZA SI O FRECI CU UNT.ADAUGI 8 GALBENUSE, SMANTANA, ZAHARUL, FAINA, ZAHARUL VANILAT, ESENTA DE VANILIE, STAFIDELE SI OMOGENEZI COMPOZITIA.
CUM MONTEZI PASCA:INTINZI DIN 2/3 DIN ALUAT O FOAIE SUBTIRE PE CARE O ASEZI INTRO FORMA DE TORT UNSA CU UNT. DIN ALUATUL RAMAS FACI O IMPLETITURA PE CARE O ASEZI DE JUR-IMPREJURUL FOII DIN TAVA.TORNI CREMA PESTE ALUATUL DIN TAVA O UNGI CU GALBENUSUL BATUT SI DAI PASCA LA CUPTOT TIMP DE 30 MIN.....

ESTE FOARTE GUSTOASA.POFTA BUNA 14 16
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
mary83
primii pasi
primii pasi


Numarul mesajelor: 140
Varsta: 31
Localizare: mangalia
Data de inscriere: 13/02/2008

MesajSubiect: Re: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Mar Apr 08, 2008 10:31 am

eu nu gatesc pt ca plecam in concediu la unchiu la severin si nu mai pregatesc nimica am scapat
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Giulyana
bebelus
bebelus


Numarul mesajelor: 41
Varsta: 32
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 07/04/2008

MesajSubiect: Re: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Mar Apr 08, 2008 10:50 am

si noi plecam la socrii asa ca am scapat Very Happy
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
laly
administrator
administrator


Numarul mesajelor: 1563
Varsta: 37
Localizare: South Milwaukee - Wisconsin- USA
Data de inscriere: 14/01/2008

MesajSubiect: Re: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Mar Apr 08, 2008 6:22 pm

sunteti norocoase fetelor ca mergeti la parinti de paste, noi probabil o sa facem o masa cu cativa prieteni .

_________________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://bebe.forumulmeu.ro
sorina
primii passi
primii passi


Numarul mesajelor: 226
Varsta: 27
Localizare: cluj-napoca
Data de inscriere: 04/04/2008

MesajSubiect: Re: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Sam Apr 12, 2008 10:09 am

fetelor noi face prajituri (mai cumpar ceva prajituri pentru musafiri ca aleea care le fac eu la las pentru bb si noi Very Happy )si ceva salate,ca restul face soacra mea Very Happy
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
cristinarat
graviduta noastra
graviduta noastra


Numarul mesajelor: 918
Varsta: 34
Localizare: arad
Data de inscriere: 21/02/2008

MesajSubiect: Re: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Lun Apr 21, 2008 12:27 pm

Mancarica de post:
Papricas de cartofi

Ingrediente: 1 kg. cartofi, 1 ceapa, sare, boia dulce , 2 catei usturoi
Mod de preparare: Se curata ceapa si cartofii. Se spala si se pun la calit intr-o lingura de ulei. Se pun 4 boabe de piper, o lingurita de boia dulce, sare si apa cat cuprinde. In timpul fierberii se adauga 1 lingurita vegeta. Spre sfarsit se poate pune patrunjel tocat, sau urzici curatate (doar o mana). Se presara usturoiul pisat. Se tine acoperit, dupa fierbere, inca 10 minute. Se serveste cu salata verde sau muraturi.

Dovlecei pane

Ingrediente: Dovlecei, faina, pesmet, sare, piper, ulei, patrunjel verde
Mod de preparare: Dovleceii (foarte tineri) se curata de coaja si se taie felii. Se condimenteaza, se dau prin faina, apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Se servesc presarati cu patrunjel verde.
* Cand nu e post, se dau intai prin faina, apoi prin ou batut iar la sfarsit prin pesmet.

Mancare de spanac

Ingrediente: 1 kg. spanac, 1 ceapa mare, 2-3 catei usturoi, 1 pumn de orez, ulei, zeama de la 1 lamaie, sare, piper macinat
Mod de preparare: Spanacul se curata, apoi se spala bine. Se opareste in doua ape. Ceapa se taie marunt si se pune la rumenit in putin ulei. Cand ceapa s-a rumenit se adauga spanacul oparit si orezul. Se amesteca si se adauga un pic de apa, atat cat sa acopere spanacul. Se lasa la foc mic, pana cand orezul este fiert. Daca e nevoie se mai adauga apa pe parcurs. Spre final se adauga si cateii de usturoi taiati marunt. Se adauga sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Se serveste rece. Tot in acest fel se poate pregati si mancarea de stevie.

Cartofi gulas

Ingrediente: 1/2 kg. cartofi, 3 cepe mari, 1 praz, 1 ardei rosu, 1 ceasca cu ulei, 1 lingura boia dulce de ardei, 2 linguri pasta de rosii, 1 ceasca cu apa, 2 linguri fulgi de porumb, putina boia iute de ardei
Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie felii groase. Se toaca marunt ceapa, prazul si ardeiul si se pun la calit in ulei circa 3 minute. Se adauga pasta de rosii, boiaua dulce, se lasa 1 minut apoi se adauga cartofii si apa. Se acopera cratita si se lasa 15-20 minute la foc potrivit. La sfarsit se adauga boiaua iute de ardei si fulgii de porumb muiati in putina apa calda.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
janet
moderator1
moderator1


Numarul mesajelor: 2141
Varsta: 41
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 26/01/2008

MesajSubiect: Re: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Lun Apr 21, 2008 2:13 pm

cristinarat a scris:
noi suntem cu indispensabilul sunca fiarta si cu oua fiarta acolo impreuna cu sunca
Zi-mi si mie ce-i aia Cool .

_________________

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
cristinarat
graviduta noastra
graviduta noastra


Numarul mesajelor: 918
Varsta: 34
Localizare: arad
Data de inscriere: 21/02/2008

MesajSubiect: Re: CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)   Lun Apr 21, 2008 3:15 pm

E foarte usor de pregatit si la noi e o mancare traditionala. Se cumpara un jambon potrivit, noi am cumparat cu parintii mei impreuna deci 2 familii sia m dus si la lucru un jambon de 10-11kg. Se transeaza in 2 sau 4 bucati si se oune de cu o zii inainte in apa sa iasa sarea cat de cat din el si a doua zii se pune la fiert cu diferite condimente: piperboabe, foi de dafini, o ceapa potrivita si tot ce iti vine in minte si ce va place voua ca prin fierbere preia gustul condimentelor ce adaugi. Sunca se fierbe pe foc mic, incet si incercam sunca daca este gata cu acul de impanat (acesta intra usor in carne). O sunca tanara se cunoaste cand este gata dupa sorici, care se rupe la orice apasare de deget. Sunca batrana este gata cand carnea se desface usor de pe os. Insa cel mai bun mijloc de incercat este acesta: sunca, pe langa osul cel mare, are si un os mic, subtire. Tragem de acest os si daca iese, sunca este gata.
Sunca de porc tanar fierbe in 2 1/2-3-3 1/2 ore, iar cea de porc mai batran, in 4 ore.
Cand este fiarta, lasam sa se raceasca in apa ei, apoi o punem pe o tava. inainte cu putin sa fie gata noi pune mcateva oua la fier langa sunca sau in apa in care a fiert sunca si lefierbe. Capa un gust aparte!! Servim rece cu sos de hrean, cu ouale fierte, cu rosii, ceapa verde, ridichi etc. I love you
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 

CE GATIM DE SFINTELE PASTI(mancare si prajituri)

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Ingerasul meu -Totul despre familie si bebe ::  ::  :: -